Universitetsmuseene Gjenstander / Artefacts


Museum : Norges arktiske universitetsmuseum

MuseumNo : Ts5708 (Katalogtekst)

MuseumSubNo : j

Artefact : Fingerring

Form : Båndformet

Material : tekstil/sølv

County : Nordland

CountyNo : 18

Municipality : Bodø

MunicipalityNo : 1804

CadastralName : Skar

CadastralNo : 225

Period : middelalder

FindCategory : depotfunn/depotfunn.skattefunn/løsfunn

Description : Båndformet fingerring, brudt på midten og forsterket med strie. Båndet er i hver ende trukket ut tener, den ene kortere enn den andre, og "knyttet" sammen noe forskjøvet i forhold til midten. Mønsteret er dannet av innstemplete prikker. På midten er et Andreaskors med en runding mellom korsarmene. På hver side av korset er en dobbeltlinje, og så, på den ene siden, et enklere kors enn det på midten, også med runding mellom alle korsarmer. På den andre siden er det kun plass til 4 rundinger vertikalt på rad. Både kors og rundingfelt avgrenses av dobbeltlinje, og ringen avsluttes i hver ende av en liggende trekant. - Br. på midten 0,8 cm, ved spissen av trekantene 0,2 og 0,3 cm. Innv. diam. 2,2 cm. Vekt etter prep. 3,1 gr. Tetthet 9,69. Sølvgehalt 55,5.

CoordinatePrecision : gard

Photographer : June Åsheim

Image of artefact

Creative Commons-lisens Norges arktiske universitetsmuseum/ The Arctic University Museum of Norway (fotoarkivet@tmu.uit.no)

Slå opp på Norgeskart

Søk i www.seeiendom.no


Alle foto på denne siden er lisensieret under en Creative Commons-lisens.

Please note the Creative Commons license attached to the individual images displayed on this page.

It is possible to order high-resolution images from the museum. The cost must in such cases be covered by the purchaser. Please contact the museum to acquire about prices and delivery.