Universitetsmuseene Etnografi / Ethnografica


Museum : Norges arktiske universitetsmuseum, UiT

Collection : SAM

MuseumNo : L760

Artefact : Diehinder

Description : Diehinder : . Fire tre : kjevler til å binde i munnen på reinkalvene for å hindre dem i å die moren. Selve trepinnene er 12,5 - 12,7 cm. lang. : På to av dem er der risset svakt inn 1 A, på to finner en innrisset bare II. Fra endene av kjevlene går der ut to bånd, som er flettet av ulltråd : , og disse er. forbundet med et tverrgående bredt bånd av ulltøy som glir opp og ned langs båndene i løpegangen. A er merket 1A, og har et blått tverrbånd. Dusker i endene av ullbåndene. b. er merket 1A og har brunt tverrbånd med en rød lapp på den ene sida. c er merket II og har et meget kort brunt tverrbånd. d er merket II og har et stort løselig sydd tverrbånd. Sist brukt i 1920.

Photographer : (c) Tromsø Museum – Universitetsmuseet

Image of artefact
Image of artefact
Image of artefact

Creative Commons-lisens Norges arktiske universitetsmuseum / The Arctic University Museum of Norway (fotoarkivet@tmu.uit.no)


Alle foto på denne siden er lisensieret under en Creative Commons-lisens.

Please note the Creative Commons license attached to the individual images displayed on this page.

It is possible to order high-resolution images from the museum. The cost must in such cases be covered by the purchaser. Please contact the museum to acquire about prices and delivery.