Universitetsmuseene Etnografi / Ethnografica


Museum : Norges arktiske universitetsmuseum, UiT

Collection : SAM

MuseumNo : L1852

Artefact : Sparebøsse

Description : Sparebøsse : . Den består av et borgtårn og et hus tett inntil seende ut som et skilderhus. Bøssen er av messing : . Tårnet er 15 cm høyt : og har en diameter 7 cm : . Det fore- stilles å være bygget av stein. På toppen av tårnet er 9 tagger og på baksiden er det prydet av en figur. Det er en mann med krone, og han har en vekt i handen. På "skilderhuset" er en bisp som ser mot førstnevnte figur. Huset har en dør til å åpne. Taket er skrått med gavl, og hullet for innslipp av mynter er der hvor husets skråtak møter borgens tak. På innsiden av hullet er det 4 ringer opphengt. På sokkelen av borgen er det en del innskripsjoner som er litt uleselige på grunn av irr. ( Grunnmål 5,5 x 4,3 cm^2 : )

Photographer : (c) Tromsø Museum – Universitetsmuseet

Image of artefact
Image of artefact
Image of artefact

Creative Commons-lisens Norges arktiske universitetsmuseum / The Arctic University Museum of Norway (fotoarkivet@tmu.uit.no)


Alle foto på denne siden er lisensieret under en Creative Commons-lisens.

Please note the Creative Commons license attached to the individual images displayed on this page.

It is possible to order high-resolution images from the museum. The cost must in such cases be covered by the purchaser. Please contact the museum to acquire about prices and delivery.